Nominácie na najúspešnejšieho športovca PSK prijímajú do 1. decembra

11.11.2011 Celý región

Prešov 11. novembra (TASR) - Prešovský samosprávny kraj (PSK) bude po deviaty raz odovzdávať ocenenia najúspešnejším športovcom, ktorí v priebehu tohto roka dosiahli významné úspechy v domácich i zahraničných súťažiach a reprezentovali tak nielen Slovensko, ale aj Prešovský kraj.
Hovorkyňa PSK Veronika Fitzeková informovala, že v tomto roku môže nominácie okrem športových klubov a združení zasielať aj široká verejnosť. Spresnila, že následne komisia vyberie najúspešnejšieho športovca za rok 2011 v kategórii dospelých a ďalších deväť jednotlivcov bez určenia poradia. Rovnako rozhodne o troch najúspešnejších športových kolektívoch v kategórii dospelých a troch tímoch v mládežníckej kategórii.
\"Nominácie je možné podávať do 1. decembra, potom ich bude vyhodnocovať odborná komisia. Zároveň v decembri prebehne aj anketa prostredníctvom internetu. O víťazovi tejto ankety rozhodne hlasovaním verejnosť. Záujemcovia pritom môžu dať svoj hlas ktorémukoľvek z nominovaných športovcov. Slávnostné vyhlásenie najúspešnejších športovcov sa uskutoční v prvej polovici januára 2012 v prešovskom Divadle Jonáša Záborského,\" uviedla hovorkyňa. Osobitne budú vyhodnotení najúspešnejší stredoškoláci a podľa dosiahnutých výsledkov môžu byť udelené aj ďalšie zvláštne ceny.
„Už tradične začíname komunikovať so športovými klubmi v jednotlivých okresoch kraja. Aby sme však skutočne nezabudli na nikoho, nomináciu môže poslať ktorýkoľvek občan,“ zdôraznil člen komisie Ladislav Dvorščák z Krajského športového centra v Prešove. Pripomenul, že nominácie možno poslať e-mailom na adresu kscpresov@gmail.com, alebo vyplnením a odoslaním elektronického formulára na webovej stránke PSK, poštou na adresu Krajské športové centrum, Ul. kpt. Nálepku 6, Prešov.
„Podstatné je, aby návrh obsahoval krátke zdôvodnenie a dosiahnuté výsledky podľa stanovených kritérií. U jednotlivcov to znamená účasť a umiestnenie na majstrovstvách sveta, Európy, majstrovstvách Slovenska, u kolektívov účasť a umiestnenie v najvyšších európskych, prípadne slovenských súťažiach. Zohľadňovať budeme však aj konkurencieschopnosť v jednotlivých športoch,“ doplnil Dvorščák.
Titul najúspešnejšieho športovca PSK za posledné dva roky získal hádzanár prešovského Tatrana Alexander Radčenko. Dva tituly z rokov 2005 a 2006 má na konte aj lyžiar Martin Bajčičák (ŠKP Štrbské Pleso). Medzi najúspešnejšie kolektívy sa tradične radia prešovskí hádzanári či humenskí volejbalisti.
 

Vyberte región

mark